Přeskočit na hlavní obsah

#5 SHRNUTÍ KVĚTEN 2021

 Tak zase opožděně, ale přece. Nechci se vymlouvat na to, že toho mám moc a kdesi cosi. Prostě neměl jsem ideální podmínky na sepsání dalšího shrnutí. Navíc hodně uvažuji o změně zde. Možná nějaké tabulky, možná začít točit videa nebo tak něco. Tuhle myšlenku prozatím nechám vyzrát.

Nicméně prozatím žádné změny, stále jedeme v zajetých kolejích vyplňování dotazníků, kontrolováním Mintosu, chozením do nové práce (mimochodem teď má někdy přijít první výplata a ta rozhodne :) ). Prozatím tedy defakto vše jako v minulém měsíci. 

1.MINTOS

 Klasika. Matador a jeden z nosných pilířů mého investování. Pořád točíme původní vklady a pořád čekám, jak se to nakonec vše vybarví po koroně. Některé půjčky, co jsem měl měli opoždění splátek, ale prozatím vždy vše splaceno včetně pokut a úroků navíc, takže za mne v tomto ohledu spokojenost. Mám připraveny nějaké další vstupní peníze, ale jak říkám, tento rok se rozhodne co, kolik a jestli vůbec půjdu touto cestou dále.



2.BONDORA

 Bondora je u mne zatím málo, ale má pro mne pokud vše půjde jak má tzn. vklady, zhodnocení a hlavně poté i výběry, velmi velkou váhu a bude dalším pilířem a nosným prvkem mého pasivního žití. Máme zainvestováno to co máme, výnosy se přičítají a hned po výplatě zainvestujeme další prostředky. Prozatím tedy takto



3.VÝZKUMY A TO OSTATNÍ

Zde v tomto segmentu, který odstartoval všechno tohle divadélko :) jen plníme výzkumy a shrabujeme body, oplatky a korunky na účet. Prozatím vybírám jen z jednoho u ostatních bud ještě nemám minimum pro výběr a nebo to chodí po těch korunkových částkách takže je odkládám na spořícím účtu do příslušného chlívečku. Tato forma sbírání finančních prostředků je opravdu velmi vhodná pro nízkopříjmové jedince- kterým jsem na začátku byl, pro lidi, kteří točí každou korunu z příjmů a nemohou si odložit pár korun na investici a nebo jsou špatně placeni v práci, kde musí trávit tak moc času, že jim už nezbude čas na to jít třeba někde na brigádu. 

Touto formou za pár minut času denně dostanou za měsíc pár stokorun příjmu, kterou si mohou odložit viz celý tento blog a seriál tímto začal.

INVESTOWN projekt zatím bez investice, stejně tak i ostatní P2P platformy, kde jsem registrován.




ZÁVĚREČNÉ POZNÁMKY

Vždy na konci bych rád vždy shrnul nějaké poznatky, dojmy, nápady za celý měsíc, co mi probleskli hlavou. Vidět pomalinku růst své finance je bezesporu pěkný pohled. Jakmile se naučíme nějakou malou disciplínu a budeme na sebe trošku přísní a důslední, věřím, že časem si vnitřně poděkujeme a budeme rádi, že jsme většinu života nejeli nadoraz v peněžence a na nulu na kontu. 

I proto jsme rád za svou práci, kterou aktuálně mám a díky které snad stoupne nejen hodnota investic, které dělám, ale umožní mi uklidnit vnitřní pocity a strachy o budoucnost. Přeci jen táta od rodiny, dvě děti, aktuálně 5 kočiček, na krku hypotéka, inflace za dveřmi- to opravdu trošku brnká na city a vnitřní nervy v člověku. Jakmile se trošku zaleju penězma ( super výraz díky Bratříčku) míra stresu klesne.

Zhodnotil jsme svou situaci, stanovil nějaké cíle a teď jen nezbývá, než se disciplinovaně posouvat vpřed. V cíli bude nejen sladká odměna ve formě peněz přicházejících na účet bez ohledu na to, co budu momentálně dělat, ale to hlavní a to nejdůležitější proč to vše dělám je časová svoboda.

Jo a pokud vše půjde tak, jak by mělo jít, tak na podzim se vrhneme do dalších vod a tím už bude aktivní trading- nejspíš FOREX. 

SI2021


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

RESTART 02.07.2022

 Tak po dlouhé odmlce jsem zpět. Měl jsem nutkání napsat zde už něco dřív, nebyla ale ještě správná doba a restart všeho byl ještě v plenkách. Teď již trošku dozrál a bude tedy čas jej začít používat.  Od konce roku se toho zase hodně změnilo a já jsem opět nucen zastavit se, popřemýšlet a překopat celý plán cesty, po které chci kráčet, úplně od začátku. Co bylo psáno a děláno doposud budiž bráno jako základní kámen, na kterém bude stát nová stavba. Stavba, která je plánována daleko lépe, efektivněji a doufám i na delší období. CO SE TEDY ZMĚNILO A PROČ RESTART? PRÁCE  Začátek roku 2022 byl ve znamení nemocenské po prosincovém Covidu. Tělo bez energie, kompletně permanentní únava, sebemenší aktivita znamenala nedostatek kyslíku. Po tomto byl návrat do práce za volant poněkud náročnější. Nejhorší bylo, že zakázky pomalu ubývaly, pravidelné smluvené jízdy byly čím dál nahrazovány jinou činností, z vedení se staly tak trochu arogantní oslíci no zkrátka v dubnu jsem jim řekl naneshledanou.

MILNÍK #1

 Tak 3.12 je to cca 2 roky, co jsem si řekl, že si začnu psát pro sebe takové osobní menší poznámky a blogísek ohledně mého investování.  Za ty dva roky jsme ušli nějakou cestičku, sem tam jsme se prodrali klestím a sem tam jsme došli ne přímo tam, kde jsme chtěli. Po cestě se stalo pár událostí, některé fajn některé méně, no a dneska jsme tam kde jsme. Při milníku by bylo dobré krom sumarizace stavu a pokroku také vytyčit další cíle případně stávající cíle revidovat- i na to příjde na závěr řada. 2019 V tomto čase před 2 roky jsem se zotavovat z pracovního úrazu a protože jsem byl už nějaký ten měsíc doma a vyhlídka byla nejistá, musel jsem se chtě nechtě začít zaobírat myšlenkou na peníze, investice a zajištění. V té době jsem pracoval za opravdu slabou mzdu jen lehce nad minimální. Jak už zaznělo v začátcích tohoto blogu, neměl jsem volný kapitál na rozjetí velké akce tak, jak to prezentují jiní drobní nebo začínající investoři na jakékoliv platformě ať formou psaného textu nebo dne

SHRNUTÍ ZÁŘÍ 2020

 Tak tu máme konec dalšího měsíce roku 2020 a s tím je opět spojena menší rekapitulace. Opět z důvodu změny práce, kdy jsem z časového důvodu musel skončit, jsem opět zde. I nadále jsem za měsíc vyplnil nějaké placené průzkumy a nově jsem se zapojil i do výzkumu u společnosti MEDIAN. Tímto těd nepravidelně vyplnuji ve volné chvilce dotazníky u obou firem. Výdělky z první jsem na Mintos zatím neposlal, rozhodl jsem se peníze ponechat na učtu a vložit je do další P2P platformy Bondora.  Co se týká Mintosu, aktivní investice jsou ve stádiu čekání na nejspíš odkup. Krize je tady a jde to vidět i u společností s dobrým ratingem. Dnes tedy bez obrázků, stručně shrnuto- Mintos je ve stejném stádiu jako minule, na Bondoru sbírám první investici a dál vyplnuji dotazníky. Cesta to je pomalá, ale co se dá dělat, když nemám volný kapitál a beru to jako životní cestu, kterou si zde píšu. Tak zase za měsíc. SI2020